FAQ: veelgestelde vragen & antwoorden bij verhuur

Een vraag? Wellicht vind je hieronder een antwoord. Is er nog iets onduidelijk, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Bij verhuur vragen we om de factuur te betalen 30 dagen na factuurdatum. Bij verkoop wordt er 50% gevraagd bij bestelling en 50% voor levering.

Ja! We zijn echter overtuigd van onze kwaliteit en prijs, dus korting geven we niet zomaar. Toch hebben we ervoor gezorgd dat er korting mogelijk is, door elkaar een handje te helpen:

 • Maxled google review: -3%
  Bij het schrijven van een google review na de huurperiode.
 • Snelle betaling: -3%
  Wanneer de betaling binnen de 7 dagen na fatuurdatum wordt uitgevoerd.
 • Social media sharing: -3%
  De klant post op sociaal medium naar keuze een foto van het scherm met vermelding van ons, waarbij Maxled getagged wordt. De rest van de inhoud is vrijblijvend.

Wanneer Maxled het transport verzorgt, wordt de kost berekend op de afstand tussen jouw locatie en ons magazijn in Opwijk. We rijden deze afstand 4 keer (2x heen & terug) en die som wordt vermenigvuldigd met een aangepaste kilometerprijs. Bekijk onze prijzenfiche voor meer details.

Aanhangwagens worden door ons getransporteerd of de klant kiest om zelf op te halen en terug te brengen. Een 5m² scherm kan met standaard B-rijbewijs voortgetrokken worden, grotere schermen vereisen een BE-rijbewijs.

Totems worden door onze vaste partner vervoert met een kraanwagen en kunnen niet door de klant verplaatst worden.

We maken het jou graag gemakkelijk. Om een totaaloplossing te kunnen verzorgen, bieden we verschillende toebehoren aan:

 • Geluidsinstallatie: we bieden verschillende set-ups aan om geluid te voorzien, tot maximaal 1500 toeschouwers.
 • Stroom: via onze partner kunnen wij groepen op brandstof voorzien, aangepast aan de huurperiode en soort scherm. Idealiter gebruik je een eigen vaste stroomtoevoer.

Merk op dat we geen tv-signaal meer aanbieden via DVB-T antenne. Jammer genoeg is dit niet meer gratis in België. Gelukkig zijn er nog alternatieven voor live-events die je zelf kan voorzien. Zo kan je een Digicorder/Digibox inzetten, of een computer met internetverbinding.

In grote lijn zijn er 2 belangrijke factoren: resolutie en contrast. Indien mogelijk, maak de content meteen op in de resolutie van het scherm. Zo heb je een exacte weergave van wat er op het scherm zichtbaar is. Grotere afbeeldingen worden automatisch geschaald wanneer ze op het scherm worden geplaatst, en dan kunnen er tekst of andere details onduidelijk worden. Contrast is belangrijk bij teksten. Gebruik een lichte tekst op een donkere achtergrond, of omgekeerd. Anders riskeer je dat de tekst onleesbaar wordt.Ideale bestandsformaten: JPG of GIF voor afbeeldingen en MP4 voor video’s. Als dat niet lukt, vormt onze grafische afdeling die voor jou om.

Geen grafisch genie? Geen nood, we maken het jou gemakkelijk. Bij elke huur ben je vrij om onze grafische afdeling in te zetten om afbeeldingen en zelfs animaties te creëren. Die zijn dan aangepast aan jouw huisstijl én ideaal voor een ledscherm.

Dit hangt af van het soort ledscherm en wordt steeds in de offerte vermeld.

 • 2,5m²: 1x 16A 220V (standaard stopcontact)
 • 5m²: 1x 16A 220V
 • 8m²: 2x 16A 220V
Wij voorzien bij elk scherm tot 25m stroomkabel. Indien de afstand langer is, kan er nog extra kabel gehuurd worden.
Indien nodig, proberen we hier zo goed mogelijk voor te zorgen. Wanneer het scherm niet in de weg staat, is het gemakkelijker om dit vrijdag of maandag te doen. Uiteraard blijft de huurprijs onveranderd.

Ja. Al onze schermen zijn verbonden via ons centraal softwaresysteem. Daarop kunnen we een gastaccount voor je maken waaraan we jouw ledscherm toevoegen. Uiteraard mag je ook gewoon content naar ons doorsturen, dan plaatsen wij het voor jou.

Nee, dat gebeurt automatisch. Onze schermen vallen uit tussen 22:00 en 06:00, omwille van wetgeving. Op events of andere voorbeelden waar het scherm ‘s nachts moet branden, passen we dat wel aan.

Apart van budget en voorkeur, hebben onze 3 formaten hun eigen doeleind:

 • 2,5m²: geschikt voor info & reclame, korte teksten en simpele afbeeldingen
 • 5m²: geschikt voor info & reclame, korte teksten en simpele afbeeldingen
 • 8m²: geschikt voor info & reclame maar ook live beelden en meer detail
Bij de plaatsing vragen we steeds dat er iemand aanwezig is om de juiste plek aan te duiden. Moet het scherm door omstandigheden nog verzet worden, is dat mogelijk, maar de huurder blijft verantwoordelijk.
Nee. Als huurder ben je tussen plaatsing en ophaling volledig verantwoordelijk voor het scherm. Je kan wel kiezen om het scherm te laten verzekeren bij je eigen verzekeraar.
Dat is moeilijk te bepalen omdat het afhankelijk is van het soort beeld en het omgevingslicht, die de leds harder of minder doen branden.
In ideale omstandigheden heb je al een ledscherm de dag na jouw aanvraag, afhankelijk van de beschikbare schermen en transporteurs. Toch is het steeds aangeraden om je aanvraag enkele weken op voorhand in te dienen.

Sinds 2010 de nummer 1 in de verhuur en verkoop van vaste en mobiele ledschermen.

Vraag nu een offerte aan

Meer info nodig? Bel of mail ons op