LED boarding

Waarom ledboarding inzetten bij sportevenementen?

Is het je opgevallen dat tijdens een voetbalmatch in de hoogste klasse het spel vaker stilligt dan vroeger? Dat komt niet alleen door schwalbes en schijnblessures. Nee, de VAR of video assistant referee eist zijn rol op. De scheidsrechter holt naar het schermpje langs de lijn. Hij kijkt, kijkt en kijkt nog eens. Ondertussen tikken de seconden voorbij. Dat is jouw kans om te scoren … met ledboarding.

Ledboarding omringt steeds meer het speelveld, de piste of de arena tijdens sportmanifestaties. Vaak gaat het om bewegend beeld dat de aandacht van zowel toeschouwers ter plaatse als televisiekijkers trekt. De kunst is om een perfect evenwicht te vinden tussen de mogelijkheden van de krachtige led-techniek en het respect voor de sportwedstrijd. Met andere woorden: boarding mag mensen niet afleiden van het evenement, het moet hen een gepaste en stemmige omkadering geven.

Ledboarding zet je sponsor in de kijker

 

  1. Groot publiek

Je bereikt met hun visuele boodschap de mensen in het stadion. Bij een grote opkomst bestaat de doelgroep uit enkele tienduizenden sportliefhebbers. En er is meer: als de wedstrijd of het sportevenement op televisie wordt uitgezonden, bereik je in één klap veel meer mensen. Wordt er tijdens de wedstrijd een belangrijk doelpunt gescoord en je partner’s ledreclame is op de boarding te zien, dan bestaat de kans dat het fragment talloze keren wordt herbekeken op televisie en op nieuws- en sportwebsites.

  1. Helder logo

Let eens op de traditionele reclamepanelen in sportstadions en rond sportterreinen. Ze staan daar in weer en wind en verliezen na een tijdje hun helderheid. Dat is anders bij ledboarding: ze schitteren en laten bedrijfslogo’s, producten of promoties in al hun glorie zien.

  1. Actuele boodschap

Staan er rond je sportterrein vaste reclameborden voor je partners? Mooi met hun adres en website erop? Maar wat als ze verhuizen of als ze voor een tijdelijke promoactie een ander websiteadres willen tonen? Bij ledboarding is dat helemaal anders. Ledboarding houdt de boodschap actueel:

  • Tijdens de eerste en de tweede helft een verschillende boodschap?
  • Variëren ze graag met merken wedstrijd per wedstrijd?
  • Komen ze liever creatief uit de hoek met een slogan om het team aan te moedigen?

Met ledboarding treft de sponsor zijn doelgroep in het hart. En, geloof ons, in de toekomst zal dat nog veel meer kunnen. Bijvoorbeeld door de boodschap op ledboarding af te stemmen op een app die sportliefhebbers gebruiken.

 

Ledboarding rond jouw sportterrein? Scoor met de specialisten van MAXLED.

Dat doe je met de specialisten van Maxled.

Contacteer ons

Waarom Maxled voor jouw ledboarding?

 

  1. Scherp en helder beeld

Bij Maxled zijn we het gewoon om grote modulaire schermen te bouwen en monteren. Dat doen we in eigen atelier en in eigen beheer. Je bent er bij ons zeker van dat het beeld altijd scherp en helder is, zonder flikkeringen. Zo kun je gerust zijn dat elke reclameboodschap op de ledboarding duidelijk overkomt, ook – en dat is uiterst belangrijk – als ze gefilmd wordt.

  1. Service ter plaatse

Elk lampje van je ledboarding moet branden, elke boodschap moet mooi en perfect gesynchroniseerd op de schermen komen, alle reclames op de complete ledboarding moeten in een mooi gecoördineerde sequentie verschijnen. Want zo maak je het verschil en trek je als organisatie nieuwe adverteerders aan. Voor die perfecte service hebben we onze led wizards: technici met jaren ervaring in ledboarding die het hoofd koel houden en het minste technisch foutje – deze keer niet op maar naast het veld – snel oplossen.

  1. Grafische ondersteuning

We hebben bij Maxled niet alleen led wizards in huis die je technisch ondersteunen. Maarten De Bie combineert marketingkennis met grafisch vernuft. Hij weet hoe je een advertentie de visuele power kunt geven om het merk in de kijker te spelen. Ga met hem aan tafel zitten: hij laat je de finesses van beeldvorming op ledboarding zien en toont je de mogelijkheden en beperkingen. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan, maar haal je het maximum uit je investering in ledboarding en ben je klaar om van start te gaan. Wil je blijvende grafische ondersteuning? Dan kunnen we een samenwerkingscontract op maat bespreken.

Ledboarding met pixel pitch P16 in het voetbalstadion van KV Mechelen

Sinds 2010 de nummer 1 in de verhuur en verkoop van vaste en mobiele ledschermen.

Vraag nu een offerte aan

Meer info nodig? Bel of mail ons op